Instellen scantijd op mobiele scanner

Gewijzigd op Tue, 23 Apr 2024 om 03:43 PM

Bij het controleren van de toegangskaarten oftewel het scannen van de tickets, wordt de geldigheid van de unieke barcode gecheckt. Een barcode kan maar eenmaal gebruikt worden op de dag van het evenement (wanneer dit zo is ingesteld). Daarnaast kun je op de mobiele scanner ook instellen vanaf welk tijdstip het ticket geldig is. Wanneer een ticket vòòr de begintijd wordt gescand, zal deze worden afgekeurd met de melding ‘Ticket tijd niet correct’.

Via onderstaande stappen kun je de aanvangstijd en de tijdsmarge op de mobiele scanner instellen.

Stap 1:

Zet de mobiele scanner aan via de bovenste knop aan de rechterzijde van de scanner.

Stap 2:

Kies op het scherm waar je in komt ‘Avayo Scanner’.

Stap 3:

Klik op de 3 puntjes rechtsboven en kies ‘Ticketsoorten’ in het menu dat dan verschijnt.

Let op: is deze functionaliteit niet zichtbaar op de mobiele scanner? Dan kan het zijn dat de mobiele scanner eerst een update nodig heeft. De scanner zal automatisch om een update vragen bij het opstarten van de scanner. Voer de update dan uit en je ziet bij instellingen de functie ‘Ticketsoorten’.

Stap 4:

Selecteer vervolgens voor welk ticketsoort dit geldt.

Stap 5:

Tussen de aanvang van het evenement en het afkeuren op tijd zit een marge. Deze is instelbaar in het beheersysteem van de ticketshop. Ga daarvoor naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 6:

Ga naar het menu ‘Algemeen’ en kies vervolgens ‘Instellingen’.

Stap 7:

Ga naar ‘Scan offset tijd’ en vul hier de gewenste tijd in (in minuten). De standaardwaarde is 30 minuten, dus wanneer een evenement om 20.00 uur begint zijn de tickets vanaf 19.30 uur te scannen.