Handleiding USB-handscanner

Installatie scansoftware en scannen

Om gebruik te maken van de USB-handscanner, installeert u de scansoftware van Avayo op een Windows computer met internettoegang. Deze software is te downloaden via onderstaande link:

https://goo.gl/oPDZLI

Na het downloaden kan gestart worden met de installatie. Het installatieproces begint door dubbel te klikken op het msi bestand. De procedure dient te worden voltooid.

Nadat u de software van Avayo heeft geïnstalleerd op uw computer, dient deze eenmaal te worden ingesteld om verbinding te kunnen maken met de centrale computer waar alle barcodes zijn opgeslagen.

Start de USB-handscanner op uw computer en ga in de applicatie naar:

‘Menu’ – ‘Instellingen’

Het volgende venster verschijnt:

1. Vul uw ‘Hostname’ in. In dit voorbeeld wordt ‘kantoor.avayo.nl’ gebruikt. U gebruikt uw eigen opgegeven naam bij ‘subdomein’:

subdomein.avayo.nl

2. Hier vult u uw ‘Beveiligingssleutel’ uit het beheersysteem in. Dit vindt u in het beheersysteem (https://admin.avayo.nl/) bij het kopje ‘Algemeen’ – ‘Instellingen’:

Hier kunt u zelfs meerdere beveiligingssleutels aanmaken wanneer u gebruik maakt van meerdere scanners. Hierdoor heeft u achteraf inzage in de hoeveelheid gescande tickets per scanner. Deze functionaliteit is optioneel. U kunt uiteraard voor alle scanners dezelfde beveiligingssleutel gebruiken.

Tip: Wanneer u op ‘toon’ klikt, kunt u met uw scanner de QR-code scannen, zodat u niet de gehele code hoeft over te nemen.

Sla vervolgens de instellingen op.

Scanners testen

Om de scanner te testen, scant u onderstaande QR-code.

Wanneer dit goed gaat, zal een groen vlak verschijnen met de tekst:

“Ticket scanner operationeel”.

Evenement afgelopen?

Na het evenement ontvangen wij de scanners zo spoedig retour naar het volgende adres:

Avayo

Kalverkampen 20

9417 TH Spier

Mocht u nog vragen hebben, of iets niet geheel begrijpen, dan horen we dit uiteraard graag van u door te bellen naar 0593 – 712 010 of via de mail support@avayo.nl.

Succes!