Scanfout ‘Ticket reeds gescand’

Gewijzigd op Fri, 10 May 2024 om 11:06 AM

Tijdens het controleren van de toegangskaarten met behulp van een scanapparaat (USB-handscanner, mobiele scanner of via de scan app op de smartphone) kan het voorkomen dat de scanner de melding 'Ticket reeds gescand' geeft. Bij een scanfout zal er een rood vlak in het scherm komen te staan en zal het apparaat gaan trillen en piepen. 


Hiervoor kunnen meerdere oorzaken zijn. Om de oorzaak te achterhalen kun je volgens onderstaande stappen erachter komen wat er aan de hand is. 


Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.


Stap 2:

Ga naar het menu ‘Orders’ en zoek het betreffende e-ticket op. Er zal dan ‘Scanfouten’ achter de order staan. Stap 3:

Klik op 'Scanfouten'. Je kunt dan in het scherm de scantijden aflezen. Je kan hier dus ook zien hoeveel tijd tussen het scannen van de eerste en de daarop volgende keren zit. Zit hier veel tijd tussen dan bestaat de mogelijkheid dat het ticket gekopieerd is. Zit er maar een seconde tussen? Dan kan het zijn dat degene die gescand heeft, per ongeluk het ticket dubbel heeft gescand.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren