Let op: Voor het scannen van tickets is een netwerkverbinding vereist. Dit kan via WiFi of 3G/4G.

Scannen met de iPhone en Android Scanapp:

Wilt u de toegangskaarten controleren met de Scan app? Volg dan onderstaande stappen zorgvuldig.

Het maakt niet uit met hoeveel smartphones u gaat scannen, ideaal!

Voorbereiding:

Stap 1: downloaden

iPhone

Om tickets te kunnen scannen met de iPhone, kunt u de AvayoScanner app downloaden uit de Apple App Store.

https://itunes.apple.com/nl/app/avayoscanner/id882335256?l=en&mt=8

Android

Om tickets te kunnen scannen met de Android Smartphone, kunt u de 'AvayoScanner' app downloaden uit Google Play Store.

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.avayo.avayoscanner

Stap 2: activeren

Na het downloaden moet de app geactiveerd worden.

Start de app en u komt in het volgende scherm:

Kies onderin het scherm bij de iPhone'Instellingen'

en bij de Android Smartphone deze icoon:

Het volgende scherm wordt geopend:

Hier kunt u de 'Beveilingssleutel' invullen door de 'tikken' in het lege kadertje onder de tekst 'Beveiligingssleutel'. De beveiligingscode hoeft u maar éénmalig in te voeren.

De 'Beveilingssleutel' kunt u vinden in het Beheersysteem van uw Ticketshop. U logt in op uw computer met uw inloggegevens en dan gaat u naar 'Algemeen' - 'Instellingen' (zie screenshot hieronder).

De beveiligingssleutel vindt u onder het kopje 'Algemeen' - 'Instellingen' en dan klikt u op de knop: 'Scanner app / API'. Hier staat de beveiligingssleutel weergegeven. Als er geen beveiligingssleutel zichtbaar is, moet u deze zelf nog toevoegen met de 'Toevoegen'-knop rechts in beeld.

Wanneer u achter de beveiligingssleutel op 'Toon' klikt, kunt u alleen met de Android smartphone de QR-code scannen met uw smartphone.

Heeft u een iPhone? Dan moet u eenmalig de code overtypen in het veld onder de tekst 'Beveiligingssleutel' bij de instellingen van de Scan app op uw smartphone.

Via de 'Terug'-knop in het blauw linksboven op het scherm van uw smartphone komt u weer terug in het hoofdscherm (zie screenshot hieronder).

U bent nu klaar om te scannen!

TEST:

Scan deze QR-code en er staat in het groen "Ticketscanner operationeel". Dit houdt in dat de scanapp vanaf nu werkzaam is.

Meerdere scanners?

Wanneer u meerdere scanners heeft, kunt u meerdere beveiligingssleutels aanmaken middels de knop 'Toevoegen'. Wanneer u de beveiligingssleutels een naam geeft, kunt u namelijk inzien hoeveel tickets de scanners hebben gescand.

Stap 3: testen

In het bijgevoegde bestand bevinden zich enkele testtickets. Open het bestand op uw computer of print deze uit om de Scan app te testen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scannen met de iPhone en Android Scan app

Hoe werkt het scannen met de Scan app?

Stap 1:

Open de AvayoScanner app op uw iPhone, Android Smartphone of iPod.

Stap 2:

Het scannen begint door op het midden van uw scherm te drukken. De camera wordt gestart.

Stap 3:

Richt de camera op de eerste QR code.

Stap 4:

Wanneer de code is herkend, zal deze worden gevalideerd.

Groen? De barcode is goed

Rood? De barcode is fout (en is al een keer gebruikt)

De ordergegevens worden getoond onder het gekleurde vlak.

Ad 1: De voorbeeldtickets zijn al eerder gebruikt, dus in dit geval wordt het rood.

Stap 5:

Om het volgende ticket te scannen, drukt u opnieuw op het midden van het scherm.

TEST:

Scan deze QR-code en er staat in het groen "Ticketscanner operationeel". Dit houdt in dat de scanapp vanaf nu werkzaam is.

Wij wensen u veel succes met scannen!

Tips:

• Houd uw iPhone en de tickets rustig en stabiel vast.
  • Varieer de scanafstand om de optimale afstand vast te stellen.
  • Om sneller te kunnen scannen, kunt u met meerdere iPhones tegelijk scannen.