Installeren en activeren iPhone- en Android Scan app

Gewijzigd op Tue, 30 Apr 2024 om 02:25 PM

Let op: Voor het scannen van tickets is een netwerkverbinding vereist. Dit kan via WiFi of 3G / 4G.

Installatie scan app

Wil je de toegangskaarten controleren met de Scan app? Volg dan onderstaande stappen zorgvuldig. Het maakt niet uit met hoeveel smartphones je gaat scannen.

Let op: elke smartphone met Scan app dient zijn eigen beveiligingssleutel te hebben. Dus voor elke smartphone moeten onderstaande stappen doorlopen worden.

Stap 1:

Ga allereerst naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het scherm ‘Algemeen’ en kies rechts ‘Instellingen’.

Stap 3:

Klik op ‘Scan app / API’.

Stap 4:

Of er staat al een beveiligingscode in de lijst of je moet deze zelf nog toevoegen via de knop ‘Toevoegen’. Laat vervolgens dit scherm open staan en pak je smartphone erbij.

Let op: ga je meerdere smartphones gebruiken? Zorg dan dat je de beveiligingssleutel een duidelijke naam geeft. Elke smartphone moet namelijk zijn eigen beveiligingssleutel hebben. Aan de hand van deze naam kun je na afloop van het evenement ook zien hoeveel tickets elke smartphone gescand heeft.

Stap 5:

Download de AvayoScanner app op je smartphone.

Stap 6:

Na het downloaden moet de Scan app geactiveerd worden door hem te starten. Klik de Scan app aan en onderstaande schermen verschijnen. Let op: er zit een verschil tussen iPhone en Android.

iPhone:

Android:

Stap 7:

Kies in het beheersysteem van de ticketshop ‘Toon’ achter de juiste beveiligingscode. De beveiligingscode hoef je maar één keer in de app op je smartphone in te voeren.

• iPhone: typ handmatig de beveiligingssleutel uit het beheersysteem over in het scherm op je smartphone door te ‘tikken’ in het lege kadertje onder de tekst ‘Beveiligingssleutel’.

• Android: scan de QR-code in het beheersysteem met je smartphone door in de Scan app te drukken op ‘SCAN QR-CODE’.

Android

Stap 8:

Ga terug naar het hoofdmenu in de Scan app. De Scan app is nu klaar om te scannen.

• iPhone: Gebruik de ‘Terug’-knop in het blauw linksboven in het scherm.

• Android: Deze gaat automatisch terug naar de hoofdpagina van de Scan app.

iPhone:

Android:

Stap 9:

Test de Scan app op de smartphone door onderstaande QR-code te scannen. Als er in het groen ‘Ticketscanner operationeel’ staat wil dat zeggen dat de Scan app werkt en gebruik kan maken om tickets mee te scannen. Je bent nu klaar voor het evenement.

• iPhone: Om de camera te activeren tik in het midden van het scherm.

• Android: Om te scannen druk je op de groene scan knop in het midden.

Tip: Wil je graag een aantal testtickets scannen om te ervaren hoe dat gaat? Doorloop dan onderstaande stap!

Stap 10:

In het bijgevoegde bestand bevinden zich enkele testtickets. Open het bestand op jouw computer of print deze uit om de Scan app te testen.

Let op: deze voorbeeldtickets zijn al vaker gebruikt dus zal er een rode melding in het scherm verschijnen.

Je bent nu klaar om te gaan scannen bij het evenement. Bekijk daarvoor onderstaande stappen.

Scannen met de Scan app

Stap 1:

Open de AvayoScanner app op je iPhone, Android smartphone of iPod.

Stap 2:

Druk op het midden van het scherm zodat de camera voor het scannen wordt gestart.

Stap 3:

Richt de camera op de eerste QR-code. Wanneer de code is herkend, zal deze worden gevalideerd.:

Groen? De barcode is goed

Rood?   De barcode is fout (en is al een keer gebruikt)

De ordergegevens worden onder het gekleurde vak getoond.

Stap 4:

Druk opnieuw in het midden van het scherm om het volgende ticket te scannen.

Tips:

• Houd je smartphone en de tickets rustig en stabiel vast.

• Varieer de scanafstand om de optimale afstand vast te stellen.

• Om sneller te kunnen scannen, kan je met meerdere smartphones tegelijk scannen.