Let op: Voor het scannen van tickets is een netwerkverbinding vereist. Dit kan via WiFi of 3G/4G.

Scannen met de iPhone en Android Scanapp:

Wilt u de toegangskaarten controleren met de Scan app? Volg dan onderstaande stappen zorgvuldig.

Het maakt niet uit met hoeveel smartphones u gaat scannen, ideaal!

Voorbereiding:

Stap 1: downloaden

iPhone

Om tickets te kunnen scannen met de iPhone, kunt u de AvayoScanner app downloaden uit de AppStore. Gebruik hiervoor onderstaande link:

https://itunes.apple.com/nl/app/avayoscanner/id882335256?mt=8

Android

Om tickets te kunnen scannen met de Android Smartphone, kunt u de AvayoScanner app downloaden uit Google Play.

Stap 2: activeren

Na het downloaden moet de app geactiveerd worden.

Start de app en u komt in het volgende scherm:

Kies onderin het scherm bij de iPhone 'Instellingen' en bij de Android Smartphone deze icoon:

De volgende dialoog wordt geopend:

Hier moet je éénmalig de twee velden: 'Hostname' en 'Beveilingssleutel' invullen. Log in met uw e-mailadres en wachtwoord in het beheersysteem:

https://domeinnaam.avayo.nl/admin

De 'Hostname' vindt u bovenin uw browser en is in het volgende voorbeeld onderstreept:

Voor de 'Beveilingssleutel' gaat u naar 'Algemeen' - 'Instellingen'.

De beveiligingssleutel vindt u onder het kopje 'Algemeen' - 'Instellingen' - 'Scanner app / API'. Hier staat de beveiligingssleutel weergegeven. Als er geen beveiligingssleutel zichtbaar is, moet u die zelf nog even toevoegen met de 'Toevoegen'-knop. Wanneer u op 'Toon' klikt, kunt u de code scannen. Of type deze code over in het veld van de app en ga via de 'Terug'-knop naar het hoofdscherm.

U bent nu klaar om te scannen.

Wanneer u meerdere scanners heeft, kunt u meerdere beveiligingssleutels aanmaken middels de knop 'Toevoegen'. Wanneer u de beveiligingssleutels een naam geeft, kunt u namelijk inzien hoeveel tickets de scanners hebben gescand.

Stap 3: testen

In het bijgevoegde bestand bevinden zich enkele testtickets. Open het bestand op uw computer of print deze uit om de Scan app te testen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scannen met de iPhone en Android Scan app

Stap 1:

Open de AvayoScanner app op uw iPhone, Android Smartphone of iPod.

Stap 2:

Het scannen begint door op het midden van uw scherm te drukken. De camera wordt gestart.

Stap 3:

Richt de camera op de eerste QR code.

Stap 4:

Wanneer de code is herkend, zal deze worden gevalideerd.

Groen? De barcode is goed

Rood? De barcode is fout (en is al een keer gebruikt)

De ordergegevens worden getoond onder het gekleurde vlak.

Ad 1: De voorbeeldtickets zijn al eerder gebruikt, dus in dit geval wordt het rood.

Stap 5:

Om het volgende ticket te scannen, drukt u opnieuw op het midden van het scherm.

TEST:

Scan deze QR-code en er staat "Ticketscanner operationeel". Dit houdt in dat de scanapp vanaf nu werkzaam is.

Wij wensen u veel succes met scannen!

Tips:

• Houd uw iPhone en de tickets rustig en stabiel vast.
  • Varieer de scanafstand om de optimale afstand vast te stellen.
  • Om sneller te kunnen scannen, kunt u met meerdere iPhones tegelijk scannen.