Ongeplaceerde ticketverkoop evenement met zaalplan (RED / THEATRE)

Gewijzigd op Tue, 07 May 2024 om 01:46 PM

Naast geplaceerde tickets is het ook mogelijk om ongeplaceerde tickets te verkopen.

Let op: dit is alleen mogelijk bij een nieuwe editie van het evenement of een editie waar nog geen tickets voor zijn verkocht/gereserveerd

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Evenementen’. Kies vervolgens achter het evenement waar het om gaat ‘Meer informatie’.

Stap 3:

Ga naar ‘Edities // datum & tijd’ en klik op het grijze radertje. Kies ‘Bewerken’ uit de opties die verschijnen.

Stap 4:

Ga naar ‘Stoeltoewijzing’ en kies onder ‘zaalplan boekingen’ de optie ‘Ook ongeplaceerde tickets verkopen’. Hier kun je aangeven hoeveel toegangsbewijzen beschikbaar zijn en opslaan via de knop onderaan.

Op de overzichtspagina van het evenement wordt de voorraad nu gescheiden weergegeven voor geplaceerde en ongeplaceerde verkoop.

Ook is de voorraad gescheiden op de backoffice verkoop pagina.

Bij het bestellen kan er nu gekozen worden voor “Best beschikbare plaatsen, of ongeplaceerd”. In de volgende kan er dan voor gekozen worden om ongeplaceerde tickets te verkopen.

Het evenement wordt pas als uitverkocht beschouwd wanneer beide voorraadtypes uitverkocht zijn of gereserveerd.