Ticketshop op eigen website

Gewijzigd op Fri, 12 Apr 2024 om 03:53 PM

Je kan op vier manieren de ticketshop zichtbaar maken voor de bezoekers:

1. Via een directe boekingslink

2. Link naar gehele ticketshop

3. Via een iframe

4. Met onze WordPress plugin.

Via een directe boekingslink houdt in dat zodra de bezoeker op de link klikt, de bestelpagina van jouw evenement naast jouw website in een nieuw tabblad wordt geopend. De bezoeker komt meteen in de ticketshop en kan zijn/haar tickets bestellen.

Een link naar de gehele ticketshop houdt in dat de bezoeker niet direct op de pagina van jouw evenement uitkomt maar op de pagina van jouw ticketshop. Hierin ziet de bezoeker alle evenementen die jij organiseert en waar jij tickets van verkoopt. De ticketshop wordt in een nieuw tabblad geopend.

Bij een iframe wordt de ticketshop in jouw website ingesloten. Op deze manier blijft de bezoeker op jouw website en kan de bezoeker de hele bestelling voltooien zonder dat hij/zij ziet dat jullie gebruik maken van ticketsoftware. Deze optie is helemaal aan te passen aan jouw eigen huisstijl wat betreft de kleurstelling en heeft daarom een professionele uitstraling.

Als je een Wordpress website hebt, kun je gebruik maken van onze WordPress plugin. Deze is simpel te installeren op je website.

Kom je er niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag dus neem gerust contact met ons op.

1. Via een directe boekingslink

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Evenementen’. Kies vervolgens ‘Meer informatie’ achter het evenement waar het om gaat.

Stap 3:

Er verschijnt een scherm met daarop alle gegevens van het evenement. Rechts staat de ‘Directe boekingslinks(s)’ welke nodig is om jouw ticketshop zichtbaar te maken op jouw website.

Kopieer de directe boekingslink, log in op jouw eigen website (of vraag jouw websitebeheerder) en plak de directe boekingslink in jouw website op de pagina waar je deze wilt hebben staan.

Nadat je de boekingslink in jouw website hebt geplaatst, is deze link zichtbaar voor de bezoekers van jouw website. Zodra zij op deze link klikken, opent jouw ticketshop in een nieuw tabblad en kunnen zij daar tickets bestellen.

2. Via een link naar de gehele tickethop

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Evenementen’ en klik vervolgens op ‘Ticketshop’.

Stap 3:

In een nieuw tabblad wordt nu jouw ticketshop geopend waar al jouw evenementen waar tickets voor worden verkocht in staan.

Kopieer de link van jouw ticketshop, log in op jouw eigen website (of vraag jouw websitebeheerder) en plak de link van jouw ticketshop in jouw website op de pagina waar je deze wilt hebben staan.

Nadat je de link naar jouw webshop in jouw website hebt geplaatst, is deze link zichtbaar voor de bezoekers van jouw website. Zodra zij op deze link klikken, opent jouw ticketshop in een nieuw tabblad en kunnen zij daar al jouw evenementen zien en tickets bestellen.

3. Via een iframe

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Algemeen’ en klik op het pijltje ernaast. Kies vervolgens ‘Integratie’.

Stap 3:

Er verschijnt een nieuw scherm. Voor de integratie van jouw ticketshop heb je de ‘HTML embed code’ nodig. Kopieer de ‘HTML embed code’ en log in op jouw eigen website (of vraag jouw websitebeheerder). De code kun je dan plakken in de achterkant van jouw website, op de door jou uitgekozen pagina.

De voorkant van een (WordPress) website is de kant die iedere bezoeker krijgt te zien. De achterkant zie je pas nadat je bent ingelogd.

Wanneer je de ticketshop middels een iframe in je website hebt geplaatst, kunnen de bezoekers meteen hun tickets bestellen in de ticketshop op jouw website. Op deze manier blijven ze op jouw website en zal er geen nieuw tabblad geopend worden.

Mocht het plaatsen van je ticketshop via een iframe niet lukken, neem dan gerust contact met ons op. Samen zorgen we ervoor dat de ticketshop een mooi geheel wordt in jouw website.

Via onze WordPress plugin

Stap 1:

Log in op jouw WordPress website.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Plugins’ en kies ‘Nieuwe plugin toevoegen’.

Stap 3:

Zoek m.b.v. de zoekbalk naar ‘Avayo’. De plugin zal nu in de zoekopdrachten verschijnen. Kies ‘Nu installeren’ achter de plugin.

Stap 4:

Zodra de plugin is geïnstalleerd kun je hem activeren door op ‘Activate’ te drukken achter de plugin.

De plugin is ook te vinden via https://nl.wordpress.org/plugins/avayo-ticketshop/.