Gratis tickets voor genodigden

Gewijzigd op Fri, 19 Apr 2024 om 02:04 PM

Bij een gratis evenement voor je eigen leden (of een specifieke doelgroep) is het de bedoeling dat de ticketshop met reguliere tarieven wel online staan, maar dat jouw leden in een 'andere' ticketshop komen die voor de reguliere bezoekers niet zichtbaar is.

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Maak een nieuw evenement aan. Kies bovenaan ‘Evenementen’ en klik dan rechts op ‘Voeg evenement toe’.

Stap 3:

Vul de gegevens in voor het evenement en klik op ‘Uitgebreide opties’ onderaan. Er verschijnt een extra menu onderaan de pagina.

Stap 4:

Zet het vinkje achter ‘Alleen backoffice’ en ‘Gratis event’ aan. Sla deze gegevens vervolgens op via de groene knop onderaan.

Stap 5:

Voeg een voorstelling toe onder ‘Edities // datum & tijd’. Vul in het scherm dat verschijnt de gegevens in. Vul ook onder stoelwijzing ‘geen zaalplan, ….. toegangsbewijzen’ het aantal beschikbare tickets in. Sla op via de groene knop onderaan.

Stap 6:

Als laatste stap om de tickets goed in het systeem te zetten moet het prijsplan nog ingevuld worden. Kies onder ‘Prijsplan’ de optie ‘Nu toevoegen’. In het scherm welke dan verschijnt kan een naam worden gegeven aan de groep (Ticketgroep) en aan het ticketsoort (Omschrijving). Vul geen prijs in. Er komt dan automatisch te staan dan het ticket 0 euro is.

Stap 7:

Er moet nu nog een promolink toegevoegd worden. Een promolink wil zeggen dat de klant een link krijgt. Wanneer op de link wordt geklikt, komt de klant in een ticketshop met een ander prijsplan dan de reguliere prijzen. Kies onder het pijltje naast het menu ‘Korting’ de optie ‘Promo links’. Kies vervolgens rechts de knop ‘Voeg nieuwe promo link toe’.

In het scherm dat nu verschijnt kun je de verplichte gegevens invullen, de andere gegevens zijn optioneel. Geef een duidelijke omschrijving van jouw link. Zorg dat het vinkje van ‘Actief’ aan staat.

Kies bij ‘Evenement’ het evenement dat je zojuist hebt aangemaakt. Als alles ingevuld is, sla je de gegevens op via de groene knop onderaan.

Vervolgens kom je in het volgende scherm waar je een 'Groep' kunt toevoegen. Deze 'Groep' noem je 'Tickets' en je voegt een regel toe die 'Toegangsbewijs' kan heten. Ook hier zet je hem op 0 euro en tot slot sla je de gegevens op via de oranje knop ‘Wijzig deze gegevens’ onderaan.

De link die wordt getoond, kun je in de mail zetten naar jullie leden. Wanneer je op de link klikt, kom je in de ticketshop die alleen zichtbaar is voor de leden. Hier kun je uiteraard ook zelf eerst op klikken om te kijken hoe de omgeving eruit ziet.