Instellen uitgebreide opties

Gewijzigd op Di, 23 Apr om 2:32 PM

Is het evenement aangemaakt? Dan is de basis klaar en bestaat er nog de mogelijkheid om de uitgebreide opties in te stellen via onderstaande stappen.


Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.


Stap 2:

Ga naar het scherm ‘Evenementen’ en kies achter het juiste evenement ‘Meer informatie’. Stap 3:

Kies rechts ‘Wijzig dit evenement’ en ga helemaal naar beneden om de ‘Uitgebreide opties’ te kiezen.

Veel van de uitgebreide opties staan in het menu zelf uitgelegd, maar een aantal lichten we hieronder graag verder toe. 


  • Extra vragen bij klantgegevens: hier kun je extra vragen die je aan je ticketkopers wil stellen plaatsen. Ook kun je aangeven of ze verplicht zijn of niet. Er zijn verschillende typen vragen beschikbaar zoals open vragen of keuzevragen. 
  • Velden aan/uit: hier kun je de velden die genoemd worden aan of uit zetten. Dit bepaalt of ze wel of niet zichtbaar zijn in de ticketshop. Het is niet mogelijk om hier zelf velden aan toe te voegen.  • Gratis event: wanneer je evenement volledig gratis is, kun je een vinkje zetten bij ‘Gratis event’. Als dit aan staat komt de bezoeker niet in een betaalomgeving, maar kan hij wel toegangskaarten bestellen en in zijn mail ontvangen. 

Let op: in het prijsplan moeten alle prijzen op € 0,00 gezet worden.  • Toon beschrijving: door hier een vinkje bij te zetten wordt naast de bestelstappen ook de beschrijving in de ticketshop getoond. Deze beschrijving is in te vullen bij de evenement gegevens.
  • Alleen backoffice: als dit vinkje aan staat kunnen er alleen maar tickets worden aangemaakt in het beheersysteem door gebruikers. Dit evenement zal niet zichtbaar zijn voor bezoekers van de ticketshop bij meerdere evenementen. Deze optie is handig wanneer je voor een selecte groep mensen specifieke e-tickets wilt aanmaken en versturen.  • Gebruik externe barcodes: hiermee is het mogelijk om barcodes van externe partijen per evenement of per product te verkopen in jouw ticketshop. De externe barcodes kun je in het systeem importeren.  • Gebruik relatienummers: bij een evenement dat alleen toegankelijk is voor bezoekers met een lidmaatschapsnummer is deze optie handig. De bezoeker moet eerst zijn relatie- of abonneenummer invoeren alvorens hij e-tickets kan bestellen. Voordat de ticketshop online gaat, kan je alle geldige relatienummers in het systeem invoeren. Deze nummers zijn dan eenmalig te gebruiken.  • Opt in verplicht: deze optie is alleen beschikbaar bij ticketshops met deelnemersregistratie en workshoprondes. Bij de andere ticketshops is deze functionaliteit niet beschikbaar.  • Eigen opt-in melding: wanneer voor ‘Opt-in verplicht’ is gekozen, kan hier een extra vermelding worden opgenomen.  • Extra javascript op bedankt pagina: voor verschillende doeleinden (bijvoorbeeld bepaalde affiliate programma’s) kunnen codes toegevoegd worden voor extra metingen.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren