Importeren externe barcodes

Gewijzigd op Fri, 12 Apr 2024 om 03:43 PM

Om barcodes van externe partijen te kunnen importeren dien je een txt of csv bestand te hebben met daarin de barcodes.

Let op: Doorloop eerst de stappen van het artikel ‘Hoe kan ik het gebruik van externe barcodes aanzetten?’ om de externe barcodes te kunnen importeren.

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga in het menu ‘Barcodes’ naar ‘Barcodes importeren’..

Stap 3:

Kies bij welk evenement de barcodes horen.

Vul vervolgens in om welke voorstelling het gaat en kies achter het juiste ticketsoort ‘Bestand kiezen’. Er opent een pop-up waarin je het te uploaden bestand selecteert en bevestigt. De barcodes staat nu in het systeem.

Let op: Er kan alleen een .txt of .csv bestand worden ingelezen. Bij een ander bestandsformaat zegt het systeem wel dat de bestanden zijn ingelezen en komt hij wel in het overzicht te staan maar zal dan geen inhoud hebben.

Stap 4:

De geïmporteerde barcodes moeten nog gekoppeld worden aan het evenement of product. Ga daarvoor naar het menu ‘Evenementen’ en kies achter het betreffende evenement ‘Meer informatie’. Kies daarna voor de knop ‘Gekoppelde barcodes’.

Stap 5:

Vanuit dit scherm ‘Gekoppelde barcodes per product’ stel je, via de selectielijst, per product de gekoppelde barcode batch in. Wanneer je alle producten hebt gekoppeld, sla je de wijzigingen op via de knop ‘Gegevens opslaan’.

Tips:

• Eventueel kan je meerdere barcodes batches aan 1 product koppelen. Daarmee kan je voorkomen dat een product niet meer verkocht kan worden omdat de barcodes batch leeg is. Het systeem schakelt automatisch over van de ene (lege) naar de volgende batch.

• Indien gewenst kan je dezelfde barcode batch aan verschillende producten, maar ook meerdere evenementen koppelen.