Aanmaken vrijkaarten

Gewijzigd op Fri, 12 Apr 2024 om 03:45 PM

Stap 3:

Klik op ‘Prijsplan bewerken’.

Stap 4:

Voeg een nieuw ticketsoort toe. Noem deze ‘Vrijkaarten’ zodat je hem duidelijk kunt herkennen. Vul bij prijs een bedrag in (dus geen nul euro). Sla dit vervolgens op via de knop ‘Wijzig deze gegevens’.

Stap 5:

Ga naar het ‘Prijsplan’ en klik op het radertje achter de vrijkaarten. Kies de optie ‘Eigenschappen’ in de lijst die verschijnt.

Stap 6:

Ga naar het onderdeel ‘Verkoop’ en kies de optie ‘Verkoop intern’. Sla op via de knop onderaan. Je hebt nu een ticketsoort aangemaakt die alleen via de backoffice toegankelijk is.

Stap 7:

Nu kan de prijs van de vrijkaart aangepast worden naar nul euro. Ga hiervoor weer naar het ‘Prijsplan’ en kies ‘Bewerken’. Verander vervolgens de prijs van de ‘Vrijkaart’ in nul euro. Sla op via de knop ‘Wijzig deze gegevens’.

Stap 8:

De vrijkaarten zijn nu aangemaakt en te bestellen via het menu ‘Orders’ en dan de knop ‘Verkoop’. Kies vervolgens ‘Bestel’ achter het evenement waar het om gaat.

Stap 9:

Doorloop de stappen in het scherm die volgen. Bij de stap met het overzicht kun je rechts de gegevens van de boeking vinden. Het bedrag zal hier op nul euro staan.

Let op: Deze stappen kunnen per abonnement en ook per evenement wisselen. Ze hoeven dus niet exact gelijk te zijn aan onderstaand voorbeeld.

Stap 10:

De tickets zijn te downloaden en ook te printen via de knop ‘Tickets’.