Scanconfiguraties

Gewijzigd op Fri, 26 Apr 2024 om 04:03 PM

Let op: De meeste klanten zijn scanconfiguraties niet nodig. Wil je hier toch graag gebruik van maken nadat je de mogelijkheden hieronder gelezen hebt? Neem dan contact met ons op en wij stellen het voor je in.


Met scanconfiguraties wordt het mogelijk om:

  • Een ticket meerdere keren te scannen.

  • In te stellen welke ticketsoort door welke scanner gescand mag worden.


Voorbeeld 1

Normaal is een e-ticket maar één keer scanbaar. In bepaalde gevallen kan het handig zijn om een ticket meerdere keren te scannen. 

Er wordt een evenement georganiseerd waarbij er twee soorten toegangstickets zijn. De reguliere tickets en de VIP tickets. Bij de ingang van het evenement worden beide tickets gescand. Bij de ingang van de VIP tent worden de VIP tickets nogmaals gescand. De reguliere tickets kunnen hier niet meer worden gescand. 


Om dit voor elkaar te krijgen worden er twee scangroepen aangemaakt. Scangroep 1 noemen we "Toegang" en scangroep 2 noemen we "VIP". Op de scangroep "Toegang" configureren we de reguliere én de VIP tickets en de scangroep "VIP" configureren we alleen de VIP tickets. De VIP tickets kunnen nu twee keer worden gescand en de reguliere maar één keer.


Voorbeeld 2

Soms is het handig om in te stellen welke ticketsoorten door een scanner geaccepteerd mogen worden. Bijvoorbeeld wanneer er tickets voor consumptiemunten en toegangstickets online verkocht worden. Het is dan namelijk niet handig wanneer een ticket voor consumptiemunten al aan de toegangspoort gescand wordt.


Om dit voor elkaar te  krijgen worden er twee scangroepen aangemaakt. Scangroep 1 noemen we "Toegang" en scangroep 2 noemen we "Munten". Op scangroep "Toegang" configureren we de toegangskaarten zoals: Early Bird, Mid Bird en Late Bird. Op de scangroep "Munten" configureren we de ticketsoorten voor de consumptiemunten zoals: 20 munten, 30 munten en 40 munten. Op deze manier kunnen de scanners in de groep “Toegang” alleen de toegangstickets scannen en de scanners in de groep “Munten” alleen de tickets voor de consumptiemunten.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren