Aanmaken gebruikers

Gewijzigd op Fri, 19 Apr 2024 om 04:30 PM

In het beheersysteem onder de knop ‘Gebruikers’ kun je verschillende gebruikers aan jouw account toevoegen.

Er zijn drie verschillende niveaus:

1. Beheerder

2. Voorverkooppunt

3. Verkoop intern

1. Beheerder:

De beheerder ziet in het beheersysteem alle knoppen: Algemeen, Evenementen, Orders, Korting, Barcodes, Gebruikers en Rapportage. Een beheerder heeft alle rechten in het beheersysteem en kan alles inzien. Hij kan alles wijzigen en/of toevoegen aan de ticketshop.

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Gebruikers’. Klik op de knop ‘Voeg gebruiker toe’.

Stap 3:

Vul de gegevens die gevraagd worden in. Kies voor de rol ‘Beheerder’. Sla op via ‘Gegevens opslaan’ onderaan. Je ziet de nieuwe gebruiker nu in het overzicht erbij staan.

2. Voorverkooppunt:

De voorverkoop-medewerker ziet in het beheersysteem alleen de knoppen ‘Orders’ en ‘Rapportage’. Bij ‘Orders’ ziet hij alle orders van het evenement waartoe hij is geautoriseerd. Dit kunnen één of meerdere evenementen zijn. Ook kan hij met de knop ‘Verkoop’ tickets genereren voor deze evenementen. Middels de functie ‘Rapportage’ heeft hij inzage in de ‘Omzet’ en ‘Aantallen’ rapportage.

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Gebruikers’. Klik op de knop ‘Voeg voorverkooppunt toe’.

Stap 3:

Vul alle gevraagde gegevens in. Hier kies je ook voor welk evenement het voorverkooppunt inzage heeft. Normaal heeft een voorverkoop-medewerker alleen inzicht in eigen verkoop. Wanneer je een vinkje zet voor ‘Uitgebreide rechten’ heeft deze gebruiker inzicht in alle verkopen, in plaats van alleen eigen verkoop. Het inzicht is nog steeds beperkt tot de evenementen waartoe autorisatie is gegeven.

Bij de omzet-rapportage ziet het voorverkooppunt de omzet en de hoeveelheid verkochte tickets en orders van het evenement waartoe hij is geautoriseerd. Ook ziet hij de knoppen ‘Order rapportage’ en ‘Export naar Excel’. Hiermee kan hij aangeven van welke periode hij de orders wil inzien en zelfs deze rapportage exporteren naar een Excel-sheet. Elke nacht wordt deze rapportage bijgewerkt.

Bij de aantallen-rapportage wordt realtime de aantallen weergegeven van hoeveel tickets er zijn verkocht, hoeveel er zijn gescand en wanneer er een voorraad is ingesteld, hoeveel tickets er nog beschikbaar zijn. Ook kan per datum ‘meer informatie’ aangeklikt worden, zodat je per ticketsoort ook de aantallen kunt inzien.

3. Verkoop intern:

De verkoop intern-medewerker heeft beperkte toegang. Het grote verschil zit hem in de e-mail notificaties over o.a. de voorraad barcodes, orders met bankoverboekingen en incasso storneringen.

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Gebruikers’. Klik op de knop ‘Voeg gebruiker toe’.

Stap 3:

Vul de gegevens die gevraagd worden in. Kies voor de rol ‘Verkoop intern’. Sla op via ‘Gegevens opslaan’ onderaan. Je ziet de nieuwe gebruiker nu in het overzicht erbij staan.