Aanmaken account voorverkooppunt

Gewijzigd op Fri, 19 Apr 2024 om 11:56 AM

Wil je een gebruiker van je eigen organisatie toevoegen? Kijk dan bij de uitleg voor het aanmaken van een gebruiker in je account: Aanmaken gebruikersaccount organisator

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Gebruikers’. Hier zie je het overzicht met huidige gebruikers en hun rol. Om een nieuw voorverkooppunt toe te voegen kies je de optie ‘Voeg voorverkooppunt toe’.

Stap 3:

Vul in het scherm wat nu verschijnt alle benodigde gegevens in. Je kunt kiezen voor welk(e) evenement(en) deze gebruiker een voorverkooppunt is. Zonder een vinkje voor ‘Actief’ zal de gebruiker niet kunnen inloggen.

Normaal heeft een voorverkoopmedewerker alleen inzicht in eigen verkoop. Wanneer je het vinkje voor ‘Uitgebreide rechten’ aanzet, heeft deze gebruiker inzicht in alle verkopen, in plaats van alleen eigen verkoop.

De voorverkoopmedewerker ziet in het beheersysteem alleen de knoppen ‘Order’ en ‘Rapportage’.

Orders

Bij ‘Orders’ zijn alle orders te zien van het evenement waartoe de gebruiker is geautoriseerd. Dit kunnen één of meerdere evenementen zijn. Ook kan de gebruiker met de knop ‘Verkoop’ tickets genereren voor deze evenementen.

Rapportage

Bij de omzet-rapportage ziet de voorverkoopmedewerker de omzet en de hoeveelheid verkochte tickets en orders van het evenement waartoe de gebruiker is geautoriseerd. Ook zijn de knoppen ‘Order rapportage’ en ‘Export naar Excel’ zichtbaar. Hiermee kan worden aangegeven van welke periode de orders inzichtelijk gemaakt moeten worden of geëxporteerd moeten worden naar een Excel-sheet. Elke nacht wordt deze rapportage bijgewerkt.

Bij de aantallen-rapportage wordt realtime weergegeven hoeveel tickets er zijn verkocht, hoeveel er zijn gescand en wanneer er een voorraad is ingesteld, hoeveel tickets er nog beschikbaar zijn. Ook kan per datum ‘Meer informatie’ aangeklikt worden, zodat per ticketsoort ook de aantallen te zien zijn.

Verkoop

Met de knop ‘Verkoop’ kunnen tickets gegenereerd worden voor alle evenementen waartoe de voorverkoopmedewerker rechten heeft.