Aanmaken kortingscode

Gewijzigd op Tue, 28 May 2024 om 11:48 AM

Met een kortingscode kun je een korting geven aan een consument. Hoeveel korting, op welke evenementen en op hoeveel orders is allemaal in te stellen. 


Let op: Het verschil tussen een kortingscode en een promo link is dat bij de kortingscode de klant een unieke code krijgt om in te voeren in de ticketshop en zo korting krijgt. Bij een promo link krijgt de klant een link. Wanneer er op de link wordt geklikt, komt de klant in een ticketshop met een ander prijsplan. Een prijsplan met een gereduceerd tarief, alleen voor de klanten die deze link hebben ontvangen.


Wil je een promo link aanmaken? Kijk dan in dit artikel.


Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.


Stap 2:

Ga naar het menu ‘Korting’ en kies via het pijltje ernaast ‘Kortingcodes’.Stap 3:

Voeg via de knop ‘Voeg nieuwe kortingscode toe’ een nieuwe kortingscode toe. Stap 4:

Vul alle gevraagde gegevens zo veel mogelijk in. 
  • Actief: Zorg dat het vinkje bij ‘Actief’ aan staat. 

  • Omschrijving: Wat je invult bij de omschrijving is wat de bezoeker straks ziet. 

  • Soort: Geef hier aan of je één algemene code of meerdere unieke codes wilt.

    • Eén algemene code: Vul bij ‘Code’ jouw algemene code in. 

    • ‘Meerdere unieke codes’: Dan kan je de hoeveelheid unieke kortingscodes instellen. Let op: De hoeveelheid codes is achteraf niet meer aan te passen. Je kunt uiteraard wel weer nieuwe kortingscodes aanmaken met de knop ‘Voeg nieuwe kortingscode toe’.

Start- en einddatum: De vanaf en tot welke datum de korting geldig is. 

Ticket einddatum: In het geval van seizoenstickets kan hier een aangepaste datum 

ingevoerd worden. Gebruik dit wanneer bijvoorbeeld tickets normaal het hele seizoen geldig zijn, echter via de kortingscode alleen deze maand. Het gaat hier dus om de einddatum van het ticket en niet de einddatum van de kortingscode.  

Let op: De ‘Ticket einddatum’ geldt als einddatum voor alle tickets in dezelfde order tijdens het bestellen in de ticketshop. 

  • Aantal: Het maximum aantal te accepteren orders met deze korting.

  • Korting: Maak een keuze uit de lijst met kortingsvoorwaarden en stel het percentage in.

        

  • Alle ticketsoorten: Vink dit aan als jouw kortingscode voor alle ticketsoorten geldig is. Als de korting alleen geldt voor een specifiek evenement of ticketsoort zet je hier geen vinkje.
Let op: Wanneer je geen vinkje zet bij ‘Alle ticketsoorten’, krijg je na het opslaan van de kortingscode een veld waarin je kunt aangeven voor welk evenement of ticketsoort de korting geldig is. Je kunt dit dan aangeven via ‘Wijzig deze gegevens’. 


Tip: Als je op je ticketgroepen klikt zoals ze worden weergegeven in dit scherm dan klapt deze uit en zie je ook de ticketregels. Stap 5:

Bekijk het bestelproces zoals de klant het ziet om alles te controleren. Bezoekers doorlopen het normale orderproces maar kunnen onder ‘Je bestelling’ de kortingscode invullen en toevoegen zodat deze meegenomen wordt.


 


Stap 6:

Via het overzicht kun je altijd zien hoeveel orders en tickets met korting er al zijn verzilverd. Ga naar het menu ‘Orders’ en kies via het pijltje ernaast het menu ‘Kortingscodes’. In het overzicht wat dan getoond wordt, zie je hoe vaak de kortingscode is gebruikt. Als je klikt op ‘Meer informatie’ zie je het aantal verzilverde orders en het aantal verzilverde tickets.  


 
Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren