Reserveringen

Gewijzigd op Fri, 26 Apr 2024 om 03:53 PM

Er kan voor een reservering gekozen worden wanneer een bezoeker telefonisch kaarten wil bestellen of wanneer een grote groep kaarten wil reserveren en dat ze het exacte aantal nog moeten doorgeven.


Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.


Stap 2:

Ga naar het menu ‘Orders’. Hier zie je een overzicht van alle orders. Door rechts in het ‘Status filter’ voor reserveringen te kiezen kun je een overzicht zien van alle huidige reserveringen. Bekijk hier het artikel voor de overige betekenissen onder ‘Status filter’.Stap 3:

Voor het toevoegen van een nieuwe reservering ga je naar ‘Verkoop’ rechts in beeld. Kies vervolgens het evenement waar het om gaat en klik op de bestelknop achter dit evenement.
Stap 4:

Doorloop alle stappen van het bestelproces tot je bij de laatste stap ‘Overzicht’ komt. De hoeveelheid stappen kan per evenement verschillen. Kies in de laatste stap bij ‘Boekingstype’ voor ‘reservering’ en klik op ‘Voltooien’. 


Let op: wil je de reservering of betaallink kunnen mailen? Zorg dan dat je bij de persoonsgegevens het mailadres invult.Stap 5:

Er verschijnt een overzicht met de gegevens van de order. De order krijgt de status ‘Reservering’.Stap 6:

Let op: De hoeveelheid opties die in het rechterdeel zichtbaar zijn, zijn afhankelijk van de persoonsgegevens die zijn ingevuld. Is er geen e-mailadres ingevuld? Dan zie je het eerste voorbeeld hieronder. Heb je wel een e-mailadres ingevuld dan zie je het tweede voorbeeld. 
Uitleg mogelijkheden:

  • Reservering mailen: je kunt de reservering mailen naar de klant. De klant krijgt dan de volgende mail:


  • Betaallink maken: je kunt direct een betaallink mailen. De reservering is dan definitief. De betaallink is 7 dagen geldig en de bezoeker krijgt 2 dagen van tevoren een herinneringsmail om de betaling te doen. De bezoeker ontvangt onderstaande mail:


  • Wijzig reservering: hier kun je alle gegevens van de reservering wijzigen en vervolgens opslaan of annuleren via de knoppen onderaan.


  • Reservering annuleren: hiermee annuleer je de hele reservering. De order krijgt dan de status ‘Geannuleerd’, zodat je de order wel altijd weer in kan zien. Een geannuleerde order is niet meer terug te zetten naar een (voorlopige) reservering. Wil je alleen een deel van de reservering annuleren? Gebruik dan de knop ‘Wijzig reservering’. 


  • Voltooien: hiermee maak je de order van de reservering definitief. 


Stap 7:

De vervaldatum van de reservering staat standaard ingesteld op 1 dag na het evenement. Dat wil zeggen dat 1 dag na het evenement de reservering komt te vervallen. De vervaldatum is handmatig aan te passen via de optie ‘Wijzig’ achter de vervaldatum.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren