We hebben een paar keer de vraag gekregen hoe je het makkelijkst een gratis evenement kunt aanmaken voor je eigen leden (een specifieke doelgroep). Daarbij is het de bedoeling dat de ticketshop met reguliere tarieven wel online staan, maar dat hun leden in een 'andere' ticketshop komen die voor de reguliere bezoekers niet zichtbaar is.


Dit kan als volgt:

Als eerste ga je in het beheersysteem een nieuw evenement aanmaken en dan kun je bij de 'Uitgebreide opties' een vinkje zetten voor 'Gratis event' en 'Alleen Backoffice'. Deze gegevens sla je op. Vervolgens voeg je een voorstelling toe en stel je de voorraad in. Ook dit sla je op. Tot slot moet je nog wel het prijsplan bewerken om een naam te geven aan de groep (Tickets) en ticketsoort (Toegangsbewijs). Je stelt 0 euro in.


Wanneer het evenement is aangemaakt, voeg je onder het kopje 'Korting' een 'Promolink' toe. Vergeet hem niet op 'actief' te zetten. Je geeft een duidelijke omschrijving van jouw link. De datum hoef je niet in te vullen, dit is optioneel, maar mag uiteraard wel. Kies het evenement dat je zojuist hebt aangemaakt en sla de gegevens op. Vervolgens kom je in het volgende scherm waar je een 'Groep' kunt toevoegen. Deze 'Groep' noem je 'Tickets' en je voegt een regel toe die 'Toegangsbewijs' kan heten. Ook hier zet je hem op 0 euro en tot slot sla je de gegevens op. 


De link die wordt getoond, kun je in de mail zetten naar jullie leden. Wanneer je op de link klikt, kom je in de ticketshop die alleen zichtbaar is voor de leden. Hier kun je uiteraard ook zelf eerst op klikken om te kijken hoe de omgeving eruit ziet. 


Voor een uitgebreide beschrijving voor het aanmaken van een kortingscode en een promolink, verwijs ik je graag naar de volgende link:

https://avayo.freshdesk.com/solution/articles/5000713331-uitleg-kortingscode-en-promolink-aanmakenSucces!