Toevoegen reseller

Gewijzigd op Fri, 19 Apr 2024 om 11:58 AM

Wil je meer kaarten verkopen? Breidt dan je verkoopnetwerk uit! Bij Avayo is het altijd mogelijk om je verkoopnetwerk uit te breiden d.m.v. het aanmaken van meerdere gebruikers van het systeem. Het is ook mogelijk om te zien hoeveel tickets deze verkooppunten hebben verkocht. In de rapportage kunt u dit per voorverkooppunt (reseller) inzien, omdat de bestellingen aan de user-id zijn gekoppeld.

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Gebruikers’. Hier zie je een overzicht van alle gebruikers, voorverkooppunten en resellers die al zijn toegevoegd. Kies vervolgens de optie ‘Voeg reseller toe’.

Stap 3:

Er verschijnt een nieuw scherm. Vul hier alle gevraagde gegevens in en sla op via de knop onderaan.

In het overzicht zal je nu de aangemaakte reseller zien. Ook is er automatisch een user-id aan de reseller toegevoegd.

Stap 4:

Neem contact op met jouw reseller. Deze reseller moet namelijk het user-id van zijn reseller-account toevoegen aan de link van jouw ticketshop. Zie het voorbeeld hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Voorbeeld: Mijn ticketshop staat op https://demo.avayo.nl. De reseller gebruikt dan de volgende link: https//demo.avayo.nl?user_id=68823.

Hiermee wordt er een cookie op de computer van de bezoeker geplaatst. Deze cookie blijft drie dagen bewaard. Plaatst deze bezoeker vervolgens binnen drie dagen één of meerdere bestellingen, dan worden deze toegekend aan de reseller.

In de rapportage wordt de omzet ook toegekend aan de reseller. Op deze manier kan je met de reseller een vooraf afgesproken tarief afrekenen.

De reseller kan zelf ook inloggen en de orders en rapportage bekijken van de omzet die aan hem gekoppeld is.