Aanmaken Early Bird tickets

Gewijzigd op Fri, 12 Apr 2024 om 03:45 PM

Om de kaartverkoop zo vroeg mogelijk op gang te krijgen, wordt vaak gestart met zogenaamde Early Bird tickets; een voordeel voor de vroege vogels! Hiermee kan geruime tijd voor het evenement tegen een gereduceerd tarief een ticket worden aangeschaft. In dit artikel leggen we in een aantal eenvoudige stappen uit hoe je dit in de Avayo ticketshop kunt instellen.

Wanneer je de Early Bird tickets hebt aangemaakt, is het van belang dat jouw bezoekers van je evenement weten dat ze voordeliger kaarten kunnen kopen als ze vroeg boeken. Je kunt via Social Media, zoals Facebook, X of een mailing hoorbaarheid aan deze promotie geven. Als je aangeeft dat er slechts een beperkt aantal Early Bird tickets beschikbaar zijn, zullen de bezoekers geneigd zijn sneller en eerder te boeken.

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga in het beheersysteem naar 'Evenementen' en open het evenement door op 'Meer informatie' te klikken.

Stap 3:

Klik op ‘Prijsplan bewerken’.

Stap 4:

Voeg een nieuw ticketsoort toe met in de naam ‘Early Bird’ zodat je het ticket makkelijk kunt herkennen. Sla het ticket op via ‘Wijzig deze gegevens’.

Stap 5:

Wil je dat er een beperkt aantal Early Birds tickets verkocht kunnen worden? Stel dan een voorraad in via deze stap.

Ga naar het ‘Prijsplan’ en klik op het grijze radertje achter het Early Bird ticket. Kies dan de optie ‘Voorraadbeheer’.

Zet het vinkje achter ‘Voorraadbeheer’ aan in het scherm wat verschijnt. Geef ook het aantal Early Birds tickets aan welke beschikbaar zijn achter ‘Voorraad’. Sla vervolgens op via ‘Gegevens opslaan’ onderaan.

Zijn de Early Bird tickets uitverkocht? Dan zijn deze tickets nog wel zichtbaar in de ticketshop, maar staat er een streep door de ticketsoort. Hiermee weten de bezoekers dan dat deze kaarten zijn uitverkocht.