Aanmaken promo link

Gewijzigd op Fri, 12 Apr 2024 om 03:30 PM

Met een promo link kun je een korting geven aan een consument. Hoeveel korting, op welke evenementen en op hoeveel orders is allemaal in te stellen.

Let op: Het verschil tussen een kortingscode en een promo link is dat bij de kortingscode de klant een unieke code krijgt om in te voeren in de ticketshop en zo korting krijgt. Bij een promo link krijgt de klant een link. Wanneer er op de link wordt geklikt, komt de klant in een ticketshop met een ander prijsplan. Een prijsplan met een gereduceerd tarief, alleen voor de klanten die deze link hebben ontvangen.

Wil je een kortingscode aanmaken? Kijk dan in dit artikel.

Stap 1:

Ga als eerste naar https://admin.avayo.nl/ en log in met het door jouw opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Je komt dan in het beheersysteem van de ticketshop.

Stap 2:

Ga naar het menu ‘Orders’ en kies via het pijltje ernaast het menu ‘Promo links’.

Stap 3:

Voeg via de knop ‘Voeg nieuwe promo link toe’ een nieuwe promo link toe.

Stap 4:

Vul alle gevraagde gegevens zo veel mogelijk in. Zorg dat het vinkje bij 'Actief' aan staat. Wat je invult bij de omschrijving is wat jij straks ziet als bezoekers de link gebruikt hebben.

De start- en einddatum die je kunt instellen, zijn de vanaf en tot welke datum de korting geldig is. Sla via de knop onderaan de gegevens op.

Bij ‘Ticket einddatum’ kan in het geval van seizoenstickets een aangepaste datum ingevoerd worden. Gebruik dit wanneer bijvoorbeeld tickets normaal het hele seizoen geldig zijn, echter via de promo link alleen deze maand. Het gaat hier dus om de einddatum van het ticket en niet de einddatum van de promo link.

Let op: De ‘Ticket einddatum’ geldt als einddatum voor alle tickets in dezelfde order tijdens het bestellen in de ticketshop.

Stap 5:

Na het opslaan kom je in het overzicht van jouw promo link prijsplan. Klik op ‘Groep toevoegen’ en geef je groep een naam waaruit blijkt dat dit om de tickets met korting via een promo link gaat.

Vul vervolgens ook een regel in en de prijs incl. korting en sla het geheel op via de knop ‘Wijzig deze gegevens’.

Is je evenement gratis voor een bepaalde groep mensen? Maak dan gratis toegangskaarten aan i.p.v. een promo link. Lees meer hierover in dit artikel.

Tip: De 'Ticketgroep' is de naam die je aan jouw tickets wilt geven. Heb je maar één groep, noem deze dan 'Tickets'. Deze tickets kan je weer onderverdelen in ticketsoorten. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld 'Dagtickets met korting', tickets met korting voor volwassenen, kinderen etc. Een Ticketgroep is een verzameling van producten (de ticketsoorten).

Let op: De omschrijving van de ticketregel wordt tijdens het boeken voor de klant zichtbaar gemaakt in het orderoverzicht en op de orderbevestigingsmail.

Stap 6:

De link die je ziet staan in het scherm is de link die rechtstreeks naar de ticketshop gaat waar alleen de tickets met korting te koop zijn. Deze link kun je dus desgewenst delen met bezoekers. Dit dus eigenlijk een kopie van je basis ticketshop maar dan met kortingsprijzen.

Stap 7:

Wil je extra onder de aandacht brengen dat je tickets met korting zijn? Klik dan op het grijze radertje achter het ticket en kies voor ‘Eigenschappen’. Vul dan bij ‘Van/voor prijs’ ook de ‘van’ prijs in en sla deze gegevens op. Als je nu via de link de tickets met promo link bekijkt in de ticketshop dan zal je zien dat de van/voor prijs hier ook vermeld staat.

Stap 8:

Wil je graag ook nog de voorraad van de tickets met korting bijhouden? Klik op het grijze radertje achter de ticketsoort met korting en kies ‘Voorraadbeheer’. Vul vervolgens in hoeveel tickets met korting er beschikbaar zijn van deze soort. Ook kun je aangeven of je voorraadbeheer wilt of niet. Sla op via de knop ‘Gegevens opslaan’.

Stap 9:

Bekijk het bestelproces zoals de klant het ziet om alles te controleren. Bezoekers doorlopen het normale orderproces maar zien onder ‘Tickets’ alleen de tickets met korting.

Stap 10:

Via het overzicht kun je altijd zien hoeveel orders en tickets met korting er al zijn verzilverd. Ga naar het menu ‘Orders’ en kies via het pijltje ernaast het menu ‘Promo links’.

In het overzicht wat dan getoond wordt zie je hoe vaak de promo link is gebruikt. Als je klikt op ‘Meer informatie’ zie je het aantal tickets waarbij de promo link is gebruikt, hoeveel er al gescand zijn, hoeveel mensen er op geklikt hebben en hoeveel tickets met promo link er gescand zijn tijdens het evenement.